Recomanacions davant la COVID-19 en la festivitat de Tots Sants

Noticias

Recomanacions en la celebració de la Castanyada

Si celebreu la Castanyada, seguiu les següents pautes:

  • No es poden fer trobades ni reunions de més de sis persones, ni festes ni revetlles amb ball, ni botellón a la via pública. Es recorda que les activitats de restauració amb consum en el local estan suspeses.
  • Es recomana la celebració d’aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim sis persones, tret que totes siguin de la bombolla de convivència). Cal mantenir les distàncies i fer ús de la mascareta, sobretot tenir-ho present també per a espais interiors. Evitar el contacte físic i les trobades amb persones amb qui no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies. Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.
  • Cal complir sempre amb la distància interpersonal d’1,5 m. També s’ha de complir entre taules en activitats de restauració. Les taules han de ser per a 6 persones com a màxim, tret que totes siguin convivents.
  • Per a l’elaboració de panellets, cal fer-los respectant les bombolles de convivència i els grups de convivència estable definits en els plans sectorials. Abans de començar la preparació i durant l’elaboració, cal rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó tantes vegades com sigui necessari, i dur mascareta. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l’elaboració atès que poden transferir olors i gustos estranys al producte. No s’han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i no tocar-los amb les mans. Cal seguir les mesures d’higiene i preparació d’aliments de Canal Salut que trobareu als enllaços d’Informació relacionada, a la dreta d’aquest paràgraf (vegeu informació relacionada).
  • Com ens hem de rentar les mans? Podeu veure un vídeo sobre el rentat de mans, un element clau per a la seguretat alimentària (vegeu informació relacionada).
  • No es pot fer l’activitat de “truc o tracte” en la qual els infants van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
  • No es poden fer els “passatges del terror” que s’entenen com a “parcs i fires d’atraccions i estructures no permanents desmuntables”, que pel punt 8 de la Resolució SLT/2546 tenen suspesa la seva obertura al públic.
  • Com a alternativa es proposa organitzar concursos virtuals de panellets, de decoració de carbasses, de disfresses, preparar ensurts telemàtics o preparar una nit de cinema en família a casa, etc.
  • Cal recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció (cal dur en tot cas la mascareta a sota).

Recomendaciones en la celebración de la Castañada
Si celebráis la Castañada, seguís las siguientes pautas:

No se pueden hacer encuentros ni reuniones de más de seis personas, ni fiestas ni verbenas con baile, ni botellón a la vía pública. Se recuerda que las actividades de restauración con consumo en el local están suspensas.
Se recomienda la celebración de esta fiesta en familia, en grupos reducidos (máximo seis personas, salvo que todas sean de la burbuja de convivencia). Hay que mantener las distancias y hacer uso de la mascarilla, sobre todo tenerlo presente también para espacios interiores. Evitar el contacto físico y los encuentros con personas con quienes no se ha tenido contacto habitual en los últimos días. Se recomienda mantener la ventilación de los espacios de reunión.
Hay que cumplir siempre con la distancia interpersonal de 1,5 m. También se tiene que cumplir entre mesas en actividades de restauración. Las mesas tienen que ser para 6 personas como máximo, salvo que todas sean convivientes.
Para la elaboración de panellets, hay que hacerlos respetando las burbujas de convivencia y los grupos de convivencia estable definidos en los planes sectoriales. Antes de empezar la preparación y durante la elaboración, hay que lavarse correctamente las manos con agua y jabón tantas veces como sea necesario, y llevar mascarilla. No se recomienda utilizar hielos hidroalcohòlics durante la elaboración dado que pueden transferir olores y gustos extraños al producto. No se tienen que compartir productos ni enseres si los grupos no son convivientes. Una vez los panellets estén cocidos, se recomienda cubrirlos o envolverlos para evitar cualquier contaminación externa y no tocarlos con las manos. Hay que seguir las medidas de higiene y preparación de alimentos de Canal Salud que encontraréis en los enlaces de Información relacionada, a la derecha de este párrafo (veáis información relacionada).
Cómo nos tenemos que lavar las manos? Podéis ver un video sobre el lavado de manos, un elemento clave para la seguridad alimentaria (veáis información relacionada).
No se puede hacer la actividad de “truco o trato” en la cual los niños van disfrazados casa por casa para pedir golosinas.
No se pueden hacer los “pasajes del terror” que se entienden como “parques y ferias de atracciones y estructuras no permanentes desmontables”, que por el punto 8 de la Resolución SLT/2546 tienen suspendida su apertura al público.
Como alternativa se propone organizar concursos virtuales de panellets, de decoración de calabazas, de disfraces, preparar sustos telemáticos o preparar una noche de cine en familia a casa, etc.
Hay que recordar que una máscara de un disfraz no sustituye una mascarilla de protección (hay que llevar en todo caso la mascarilla debajo).

           

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *